ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi'nce hazırlanan "Healthy Minds For Hoppy Lives- Mutlu Hayatlar İçin Sağlıklı Zihinler" Avrupa Birliği Projesinin kabul edildiği bildirildi.

Okul Müdürü Ünal Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan proje kapsamında, Polonya, Bulgaristan, İtalya ve Slovakya'dan lise düzeyindeki öğrencilerin kente geleceğini söyledi.

Öğrencilerin gelişim çağında kötü alışkanlıklardan nasıl uzak tutulabileceği konusunda çalışmalar yapılacağını ifaden eden Avcı, şöyle konuştu:

"Gelişim çağındaki gençlerin zihinsel sağlıklarını geliştirebilmeleri konusunda görüş alışverişinde bulunacağız. Bu proje kapsamında ilimize dört farklı ülkeden çok sayıda öğretmen ve öğrenci gelecek. Okulumuz öğrencileriyle bu ülkelerden gelecek öğrenciler arasında uzun vadeli ilişkiler kurulacak. 2 yıl uygulanacak proje bitiminde ulaşılan sonuçlar iletişim araçları kullanılarak herkesin faydalanabileceği biçimde uluslararası alanda yayımlanacak."