SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), yoğun istek üzerine "Nart Ateşi" (Bir Kafkasya masalı) sahne gösterisini sanatseverler ile yeniden buluşturdu.

Nart destanlarının anlatıldığı gösteride, kahramanlar Setenay Guaşe ve Sowsiriko'nun şarkı ve danslarıyla sürgün yılları aktarıldı.

Gösteri, opera ve balenin yüksek sanat anlayışıyla Çerkezlerin köklerinden gelen zengin kültür mirasını, masalsı bir hikaye olarak opera sahnesine taşıdı. Gösteride, 152 yıllık Çerkezya serüveni ve bu halkın ruhlarındaki diriliş hikayesi anlatıldı.

Trajedi, gözyaşı ve ağıtlarla dolu 101 yıllık hikayede, sürgün sonrası diasporada yaşayan Nartların torunları olan Çerkezlerin, kendilerine yepyeni bir gelecek kurma çabaları ve hayalleri, şarkılar, danslar ve şiirler eşliğinde Ayşe Ceylan tarafından sahneye konuldu.

Oyunun koreografisini David Khozashvili, dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan, ışık tasarımını ise Oğuz Murat Yılmaz üstlendi.

Gösteride, Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Kafkas Halk Dansları Topluluğu, Samsun Çerkes Derneği Müzik Grubu "Ceguago", Mahalli Çerkes Dansçıları ve Ahulgoh Dans ve Müzik Topluluğu da Nart Ateşi'nin dansçılarına eşlik etti.

Gösteriyi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Yılmaz da izledi.