ORDU (AA) - Ordu'nun Ünye ilçesinde ilkokul öğrencilerince Suriyeli çocuklar adına "Dünyama Dokunma" isimli dergi çıkartıldı.

İnönü İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, Suriyeli çocuklar için yazdıkları şiirler, çeşitli yazılar ve resimlerden oluşan "Dünyama Dokunma" isimli dergiyi öğretmenlerinin öncüğünde hayata geçirdi.

Öğrenciler, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, okul müdürü Veysel Sadan ve öğretmenleri Songül Kaya ile Kaymakam Mustafa Demir'i makamında ziyaret etti.

Okul müdürü Sadan, öğrencilerini Suriyeli çocuklar için örnek bir dergi hazırladığını belirterek, "Öğrencilerimiz Suriye'de yaşayan çocukların yaşadıkları zorluklar karşısında hissettiklerini resim ve yazıya döktüler. Bu resim, yazı ve şiirler önce okul panosunda sergilendi. Daha sonra ise çalışmalar "Dünyama Dokunma" adlı dergiye dönüştürüldü. Bu anlamda öğretmenimizi ve çocuklarımızı kutluyorum" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem ise öğrencilerin çalışmasının örnek olması açısından dergiyi devlet büyükleriyle paylaşmak istediklerini söyledi.

Kaymakam Demir de derginin başarılı bir çalışma olduğunu vurgulayarak, "Öğrencileri, öğretmeni ve okul idaresini tebrik ediyorum. Önümüzdeki hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisiyiz. Katılacağım programda bizzat Cumhurbaşkanımıza derginizi ulaştıracağım" diye konuştu.

Sadan, söz konusu dergiden Kaymakan Demir'e vererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılmasını da talep etti.