Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde tankın önünde duran ve askerler tarafından açılan ateş sonucu sol kolundan yaralanan öğrenci Muhammet Emin Tekin, 19 yaşında darbe girişimiyle karşılaştığını ve buna sessiz kalmadığını söyledi.
Sağ kolundaki güç kaybından dolayı sol kolunu kaldırarak dur diyen Muhammet Emin, sol kolundan yaralandı. Muhammet Emin, o gece askerlerin ateş açtığı sırada korkunun hiç aklına gelmediğini ve oradaki insanların da aklına gelmediğini belirterek, “Ben eskiden beri bu yapıya ve yapılanmaya karşı olan ve sevmeyen bir insanım. O gece bunların bu kadar vahşileşeceklerini, bu kadar insanlıktan çıkabileceklerini düşünmedim. Yurtta kalıyordum ben, haberleri takip ettim, heyecanlandım. 19 yaşındayım, böyle bir darbe de yaşamadım. Arkadaşlarla sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın açıklamalarını izledik. Böyle bir gecede yurtta kalmanın sokaklara çıkmamanın ömür boyu pişmanlık vereceğini düşündük. Yurt yönetimi ilk anlarda güvenlik ve emniyetimiz açısından tereddüt ettiler daha sona biz dışarı çıktık. Boğaz köprüsüne ilerledik. Boğaz köprüsünde askerler gözlerimizin önünde insanları yaralıyor, öldürüyorlardı. Bu beni etkiledi çileden çıkarttı. Savunmasız insanlar ellerinde Türk bayrağı var, tekbir getiriyorlar. Halk askerlere yaklaşıyordu. Bizim elimizde silah yok, herhangi bir şekilde müdahale edemiyorsunuz, ama adamlar hukuksuz bir şekilde insani ve ahlaki değerlere aykırı bir şekilde zorbalık yapıyor, vatana ihanet ediyorlardı. Askerler biraz da paniklemenin sonucu halka ateş açıyordu. Yaralananlar ölenler oldu. O esnada ben de sol kolumu kaldırdım. Tank sabit durumdaydı. Biz mesafeyi kapatmaya çalışıyorduk. Askere yaklaşmaya çalışırken asker tarafından ateş açılıyor ve vurulup yaralandım. Daha sonra vatandaşlar yardımcı oldu. Hastaneye kaldırıldım” dedi.
Tekin, “Hayatımda görmediğim bir şey yaşamamıştım. Gerçekten benimde kendime hayret edeceğim şekilde bir olay oldu. Kurşun sol koluma girdi ve çıktı. Şuanda iyiyim inşallah kolum iyileşecek” ifadelerini kullandı.
Babası İsmail Tekin de 15 Temmuz gecesi oğlu ile görüştüğünü ve kendisinin de Yozgat’ın Yerköy ilçesinde sokağa çıktığını belirterek, “Daha sonra oğlum, beni kendisi aradı, baba vuruldum durumum iyi endişe etmeyin dedi. Daha sonra da oğlumu Ankara’ya getirttik, şimdi de evimizde durumu iyi” dedi.
(İHA)