Abdullah Öcalan’ın ’silahları bırakın’ çağrısından sonra Cizre’de YDG-H üyeleri tarafından kazılan 184 hendek, iş makineleri ile kapatıldı.
Cizre’de 6-7 Ekim 2015 tarihinde yaşanan Kobani olaylarının ardından YDG-H üyeleri tarafından ilçenin değişik mahallelerinde güvenlik güçlerine engel olmak için kazılan tüm hendekler, Abdullah Öcalan’ın yapmış olduğu silahsızlanma çağrısının ardından belediyeye ait iş makineleri ile kapatıldı.
Cizre’de 6-7 Ekim’de yaşanan Kobani olayların ardından PKK’nın şehirdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı (YDG-H) üyeleri tarafından olası gözaltı ve tutuklamalara karşı ilçenin Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerindeki bütün sokak başlarında kazılan toplam 184 hendek belediye ekipleri tarafından kapatıldı.
YDG-H üyelerinin açmış olduğu hendeklerden bazıları 31 Aralık 2014 tarihinde kapatılmış ancak Cudi Mahallesi Ziraat Sokak’taki hendeğin kapatılmasından kısa bir süre sonra 14 Yaşındaki Ümit Kurt’un ölümü ile birlikte hendekler yeniden açılmıştı.
(İHA)