Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a öğretmeni ve Kadıköylülerden destek geldi. Erdoğan’a bağış desteğinde bulunan Sanat Tarihi Öğretmeni Semra Acar, “O bir dünya lideri. Fakirin dostu, zalimin düşmanı” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’a destek vermek için bir araya gelen yaklaşık 100 kişi, ellerinde pankartlarla Boğa Meydanı’nda toplandı. Burada bir slogan atan grup, bu sırada yoldan geçen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim aracına ellerindeki pankartları göstererek karşılık verdi. Grup daha sonra bağış yapmak amacıyla Ziraat Bankası’na doğru yürüyüşe geçti.
Banka önünde bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İmam Hatip Lisesi’ndeki Sanat Tarihi Öğretmeni Semra Acar, daha önce verdiği röportajlarda Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olacağını söylediğini hatırlattı. Acar, “İşte bugün o gün. Şuan itibari ile Sayın Başbakanımın Cumhurbaşkanlığını yürekten kutluyorum. Bütün dualarımla Allah yolunu açık, şansını bol etsin. Allah yar ve yardımcısı olsun. O bir dünya lideri. Fakirin dostu. Zalimin düşmanı. Tüm dünyanın lideri. Hatta Obama bile kıskanır demiştim. Dünyadaki tek lider Recep Tayyip Erdoğan. İnşallah yüzde 80 alacağız” dedi.
Bağışla ilgili bir soru üzerine ise Acar, “Önce ben yapmak istiyorum. Bir örnek olmak amacıyla. 100 lira ile başlatıyorum. Çorbada bir tuzum olsun” şeklinde konuştu. Semra Acar daha sonra bankaya girerek ilk bağışı yaptı.
Öte yandan, bağış yapanlar arasında İspanya’dan gelen genç bir kadın da dikkat çekti. Başbakan Erdoğan’a destek olmak için geldiğini söyleyen genç kadın, “İspanya’dan Erdoğan’ı çok sevdiğim için Erdoğan’a destek vermek için geldim. Bağışta bulunacağım” dedi.
(İHA)