ÇORUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Çorum'da demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine destek verdi.

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin 6. gününde Hürriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı belediye önündeki dev ekrandan izledi.

Vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini alkışlayarak destekledi.

Memur-Sen Çorum İl Başkanı Ahmet Saatçi, AA muhabirine, milli iradeye yapılan hain darbe girişimin Türk milletinin dik duruşuyla püskürtüldüğünü söyledi.

Darbe girişimini kınadıklarını ifade eden Saatçi, "Memur-Sen olarak Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza milletimizle beraber sahip çıkacağız. Çorum'daki meydanlarda milletimizle beraber, 6 gündür nöbetimize devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu OHAL'i de destekliyoruz. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Meydanda eşiyle birlikte demokrasi nöbetine devam eden Mithat Ertürk de darbe girişiminin başarısız olması dolayısıyla sevinçli olduklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı OHAL kararı da mutlaka düşünülmüş, vatanımız ve milletimiz için alınması gereken en iyi karar olduğu için alınmıştır. Devletimizin aldığı bu kararı sonuna kadar destekleyeceğiz. Devletimizi için ne gerekirse onu yapacağız." dedi.

Ertürk'ün eşi Meral Ertürk ise alınan OHAL kararının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Bu karar doğrultusunda inşallah ülkemiz daha güzel günler görür." dedi.