SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, olağanüstü hal (OHAL) kararının vatandaşın gündelik hayatını olumsuz etkilemeyeceğini bildirdi.

Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile Türkiye'nin zor bir gece yaşadığını, milletin demokrasiye sahip çıktığını hatırlattı.

Milletin darbe girişimine karşı tarih yazdığını, darbecilerin kısa sürede püskürtüldüğüne dikkati çeken Karaaslan, darbe girişimde bulunan ve yakalanan hainlerin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantısında alınan OHAL kararının sıkıyönetim olmadığını vurgulayan Karaaslan, şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulumuz 3 ay süreliğine OHAL kararı almıştır. OHAL, bir sıkıyönetim değildir. Yönetim askerde olmayacaktır. Yönetim askerde değil, sivil iradede olacaktır. Bu doğrultuda hayatı olumsuz etkileyecek uygulamalar yapılmayacak. Darbe girişiminde yaşanan kayıp ve zararlar telafi edilecek. Ülkemizin güvenliği ile ilgili gerekli düzenlemeler daha hızlı yapılacaktır. Burada hukuk dışında bir işlem yoktur. Tamamen yürürlükteki anayasa ve kanunlara uygun olarak alınmış bir karardır. 3 aylık olağanüstü hal kararı, vatandaşlarımızın gündelik hayatlarını olumsuz etkilemeyecektir. Ülke olarak üretime, kalkınmaya devam edeceğiz."

Karaaslan, OHAL'in hedefinin belli olduğunu işaret ederek, "OHAL kararının tek hedefi, devletin içindeki paralel ihanet şebekesinin temizlenmesidir. OHAL, kanun hükmünde kararnameler ile bu temizliğin etkin ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Hedef açık ve nettir. Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik değil, devlet içindeki işleyişin daha düzenli ve hızlı olmasına yöneliktir." ifadelerini kullandı.