KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Karabük'te, resim öğretmeni Rana Altan, tatillerde, kentteki okulların duvar ve koridorlarına üç boyutlu resimler yaparak eğitim yuvalarının çehresini güzelleştiriyor.

Zübeyde Hanım Anadolu Lisesinde görev yapan 42 yaşındaki Altan, Karabük'teki birçok okulun koridor ve duvarlarına öğrencilerin isteği doğrultusunda doğa manzaraları, deniz, kent ve insan portrelerini üç boyutlu resmediyor.

Derslerinden arta kalan vakitlerde, yaz ve ara tatillerde bu uğraşını gönüllü sürdüren Altan, çizim yaptığı okullarda adaptasyon sorunu yaşayan bazı öğrencilerden yardım alarak hem onları motive ediyor hem de okulların duvar ve koridorlarını farklı bir çehreye büründürüyor.

- "Öğrenciler de yöneticiler de keyif alıyor"

Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıllık mesleği boyunca çalıştığı okullarda iz bırakmak istediğini ve her zaman "Aldığım maaşı nasıl hak ederim." düşüncesiyle hareket ettiğini söyledi.

Resmin insanlara çok şey kattığını vurgulayan Altan, "Yaz ve karne tatillerinde çeşitli okullarda duvarlara resimler yaptım. Zevkle ve severek yapıyorum, benim için güzel uğraş. Maddi karşılık beklemeden hizmet için yapıyorum. Çok hoş tepkiler alıyorum. Öğrenciler de okul yöneticileri de keyif alıyor ve mutlu oluyorlar." dedi.

Kendisi gibi resim öğretmeni birçok kişinin eleştirilme korkusuyla bu tür çalışmalar yapmaktan çekindiğini söyleyen Altan, "Bir çok arkadaşım okul duvarlarına resim yapmaktan korkuyor. Eleştirilmek istemiyorlar. Benim öyle bir kaygım, korkum yok. Ben sadece resim yapıyorum. Kendimi resme adadım. Başka çalışmalarım da var, sergiler açtım." diye konuştu.

Altan, okullardan çok yoğun talep aldığını hatta şehir dışındaki bazı okullardan bile teklif geldiğini anlattı.

- "Öz güvenleri gelişiyor"

Duvar ve koridorlara resim yaparken özellikle uyum sıkıntısı yaşayan öğrencilerin kendisine yardım ettiğini kaydeden Altan, "Derse adapte olmakta zorlanan ve bazı sorunları bulunan öğrenciler yardımcı oldu. Çalışırken kendilerini önemli hissediyorlar. İnsanlar onları tebrik ediyor. Onlar da okula daha çok adapte oluyor. Okula daha çok bağlanıyorlar, öz güvenleri de gelişiyor." diye konuştu.

Kötü görünen alanların, boyanınca değişik bir ortama dönüştüğüne işaret eden Altan, "Öğrenciler istedikleri gibi bir alana dönüşen yerlerde daha huzurlu oluyor. Mezun öğrenciler bile ziyarete geliyor. Öğrenciler burada birçok anı biriktiriyor, fotoğraf çekiliyorlar." şeklinde konuştu.

Çalışmalarının çok beğenildiğini dile getiren Altan, sadece okullarda değil, sokaklarda da benzer çalışmalar yapmak istediğini ifade etti.