KASTAMONU (AA) - Kastamonu'daki canlı hayvan pazarında görev alan çocukların bazıları ailelerine, bazıları da kurbanlık alanlara yardım ederek okul harçlıklarını çıkarmaya çalışıyor.

Canlı hayvan pazarında ailesinin yanında çalışan Ümit Cavaloğlu (14), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldan bu yana pazarda satış yaptığını söyledi.

Pazara babasıyla geldiklerini ancak babasının pazarlık kısmına karışmadığını ifade eden Cavaloğlu, "Lise birinci sınıfa gidiyorum. Hayvanlarımızı ben satıyorum. Müşteriler artık beni öğrendi. Babamdan çok bana geliyorlar. Bazı müşteriler yaşımın küçük olmasından dolayı şaşırıyor. Babam söylediğim fiyatın dışına çıkmıyor. Kazandığım paranın bir kısmıyla da okul masraflarımı karşılıyorum." dedi.

Ümit'in babası İbrahim Cavaloğlu ise, oğlunun hayvanlara karşı ilgisi bulunduğunu anlattı.

Ailelerinde 12 kişi bulunduğunu dile getiren Cavaloğlu, "Hayvancılık geçim kaynağımızın önemli kısmını oluşturuyor. Oğlum tek başına pazarlık yapıyor. Ben yaptığı pazarlığa karışmıyorum. Sadece hayvanları getirip götürme işine bakıyorum." diye konuştu.

Pazarda ailesinin yanında çalışan çocuklardan Hamza Zaim (13) de, kurbanlık alanlara yardım ederek bahşiş kazanıyor.

Diğer kurbanlıkların yanı sıra 4 yaşındaki kardeşinin ismini verdiği kurbanlık boğa "İhsan"ı da satmaya çalışan Hamza, kazandığı para ile okul masraflarında ailesine yardımcı oluyor.

Hayvanları çok sevdiğini dile getiren Zaim, babasıyla hayvan pazarına gelmekten mutlu olduğunu söyledi.

Köydeki ahırlarında da hayvanların bakımını yaptığına işaret eden Zaim, "Ortaokul üçüncü sınıfa gidiyorum ve hayvanları çok seviyorum. Hayvanlarımızı alanlar küçük olduğum için bana para veriyor. Ben de bu sayede okul harçlığımı çıkarıyorum. Satacağımız boğaya, okulun tatil olduğu günlerde ben baktım. İsim olarak da 4 yaşındaki kardeşimin ismini verdim. Boğanın ağırlığı 450 kilo. 8 bin liraya satmayı düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Kurbanlık alanların kendisine genellikle 20 lira verdiğini bildiren Hamza, bu parayı biriktirdiğini, okullar açıldığı zaman harcayacağını anlattı.

Hamza'nın babası Turhan Zaim ise, oğlunun hayvan pazarına severek geldiğine dikkati çekti.

Oğlunun küçüklükten bu yana hayvanları sevdiğini vurgulayan Zaim, "Hayvan pazarında müşteriler, yular parası dediğimiz harçlığı oğluma veriyor. O da bu parayı biriktiriyor." dedi.