ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta 12 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Asma İşletme Müdürü Avni Cinel, iş yerinde düzenlenen törenle anıldı.

Asma İşletme Müdürlüğü önünde Cinel adına yaptırılan anıt önündeki törende saygı duruşunda bulunuldu. Cinel'in eşi Fatma ve çocukları İlker Cinel ile İrem Cüneytoğlu, anıta karanfil bıraktı.

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, alçakça saldırı sonucu görevi başında hayatını kaybeden Cinel'i ölümünün üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen unutmadıklarını söyledi.

Saygın ve çalışkan meslektaşları Cinel'i kaybetmenin üzüntüsünü hala yaşadıklarını ifade eden Kaymakçı, "O, çalışma yaşantısıyla olduğu kadar aile yaşantısıyla da örnek bir insandı. Onun sesi kulaklarımızda çınlamaya devam ediyor. Avni Cinel arkadaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz." diye konuştu.

Cinel'in oğlu İlker Cinel de babalarının çok iyi bir aile reisi olduğunu ve onu yaşatmaya devam ettiklerini dile getirerek, "Aradan 12 yıl geçmiş olmasına karşın arkadaşlarınca hatırlanıp anılması bizi gururlandırıyor." dedi.

Fatma Cinel de eşini kaybetmenin acısını ilk günkü gibi yaşadıklarını anlattı.

Törene Cinel'in ailesi ve yakınları, bazı sendika yöneticileri ile işçiler katıldı.

Cinel, 16 Eylül 2004'te, ocak şeflerine talimat vermek üzere gittiği tertip yazıhanesinden çıktığı sırada işine son verilen maden işçisi Nevzat Aydın'ın bıçaklı saldırısında hayatını kaybetmişti. Sanık Aydın, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesince ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmıştı.ğ