Antalya’nın Kemer ilçesinde bir emekli öğretmen, çok sevdiği ölen kedisini mezarlığa gömüp mezar taşı yaptırdı. Emekli öğretmen, iddiaya göre. kedisinin ardından üzüntüsünü çevreyi rahatsız edecek biçimde gösterdiği gerekçesiyle karakolluk da oldu.
Kemer’deki bir yazlık kampta tatil yapan 72 yaşındaki emekli öğretmen Şükrü Erkan Özgen’in çok sevdiği kedisi, 7 Eylül’de öldü. Kedisini asri mezarlığa gömüp üzerine bir de mermer mezar taşı yaptıran Özgen, mezar taşına "Erkan Arap Özgen" yazdırarak kendi ismiyle ölen kedisinin ismini harmanladı. Sosyal paylaşım sitesinde kedisi adına açtığı sosyal paylaşım sitesinde de mezar fotoğraflarını paylaşan hayvansever dostlarının taziyelerini kabul etti. Özgen, burada kedisinin birçok fotoğrafını da paylaştı.

KEDİYE AĞIT YÜZÜNDEN KARAKOLLUK OLDU
Emekli öğretmen Şükrü Erkan Özgen, kedisinin ölümünden bir ay sonra, 10 Ekim günü akşam üstü kampta konaklayan Kadir T. isimli vatandaşla da tartışarak mahkemelik oldu.
İddiaya göre, tartışma sırasında elindeki kalası Kadir T.’ye vurmak isterken eşi Yıldız T.’yi hafif yaraladığı iddia edilen Şükrü Erkan Özgen, "Kadir T. beni darp etmeye kalkıştı, ölmüş kedimin hatırasına küfür etti" diyerek davacı olurken, Kadir T.’nin de "Şahsın kedisi 1 ay önce ölmüş. Kendisi günde 3 defa benim karavanıma gelerek ’Kedim öldü’ diye ağlıyor ve üzüntüsünü paylaşmak istiyordu. Her gün bu şekilde yanıma gelip ağıtlar yakması beni rahatsız etmeye başladı, ’Şükrü amca olan olmuş artık üzülme’ diyordum ancak şahıs devam edince tatilim çekilmez hale geldi. Kendisine artık kediyle ilgili birşey duymak istemediğimi söyleyince bana tavır aldı, olay günü de hakaret etti. Önce duymazdan geldim sonra bana neden hakaret ettiğini sordum hakareti tekrarlayınca ben de ’Senin de, arabının da..’ dedim. Kalasla vurdu. Bana hakaret ettiği için Şükrü Erkan Özgen’den davacıyım" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.
Kavgayı ayırmaya çalışırken Şükrü Erkan Özgen’in elindeki sopayla yaralandığını ve Özgen’in "Günde üç öğün senin oğluna beddua ediyorum" dediğini iddia eden Yıldız T. de davacı oldu.

"16 YILLIKTI, EVLADIM GİBİYDİ"
Emekli öğretmen Şükrü Erkan Özgen, çocuğunun olmadığını, ölen sokak kedisini 16 yıl evlat yerine koyduğunu söyledi. Gözleri dolan Özgen, "İki ay önce kedimi kaybettim. O gün bugündür hasta yatıyorum. Bugün ilk kez dışarı çıktım. Yavru bir sokak kedisiydi iki aylıktan itibaren 16 yıl benimle birlikte yaşadı. Benim gibi kedisini seven çok var. O benim oğlumdu. İki ay geçti hala üzüntüm bitmedi. İlaçla ayaktayım. Kedimi nereye defnettiğimi açıklamıyorum. Mahkeme safhasındayız. Mezarına ziyaretine gidiyorum. Eskilerden konuşuyoruz, güzelim oğlum diyorum. 15 dakika kalıp geri dönüyorum. Fırsat buldukça gidiyorum. O mezarın etrafı boştur. Orasını ben kendime genişleteceğim arzu ederse eşimi de alacağım. Orayı sahiplendim. Orası parayla satılmıyor. İleride orayı ben ölünce açarlar ve beni gömerler" dedi.

"GEZDİĞİM YERLERDE SOKAK KEDİLERİNİ BESLİYORUM"
72 yaşında olduğunu dile getiren Özgen,"62 yaşında olsam kedi beslerdim. Ben ölürse kim bakacak ona. Evladım da yok ki bırakayım. Sokağa atacaklar. Cebimde mama var, gezdiğim yerlerde sokak kedilerini besliyorum. O hayvanları besleyerek kendimi öyle tamir ediyorum" ifadelerine yer verdi.
(İHA)