Pratik kurulum, güvenli ve sağlıklı bir kullanım ve konfor açısından en doğru çözüm prefabrik ev modelleri ile sağlanmaktadır. İşçilerin inşaat işi devam ettiği sürece nerede uyuyacağı, nerede temel ihtiyaçlarını gidereceği ve nerede hayatını sürdüreceği gibi detaylar için içerisinde her detayı düşünülmüş prefabrik evler üretilmektedir.

PREFABRİK EVLERİN İNŞAAT AÇISINDAN FAYDASI

Çalışanların konaklama ihtiyacını prefabrik ev modelleri ile çözebilmiş olmak, inşaatın hızı ve niteliği açısından da çok ilerleme sağlar. İşçiler zaman kaybı ve mali masraf durumlarını yaşamadan işlerine odaklanabilmekte, yapacakları işleri daha iyi bir enerji ile daha kısa sürede tamamlamaktadır. İşe gelmek için kat edilen yol, dinlenmek olarak değerlendirilebilirken, bu durum performansa direkt olarak yansımaktadır. Ayrıca bu ev tipleri, içerisinde her detayı sağlaması ile birlikte, yalıtım ve inşa konusunda da oldukça kalitelidir.

FARKLI BÜYÜKLÜKLERDE EVLER MEVCUT

Kalacak kişi sayısı ve diğer ihtiyaç durumlarına göre kapasitesi yeterli gelebilecek, farklı hacimlerde prefabrik ev modelleri mevcuttur. Bunun için kaç kişinin kullanacağını belirlemek ve kurulacak alan içerisinde de yeterli hacim sağlayabilecek model seçiminin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Tek katlı olabilen bu ev tipleri, isteğe bağlı olarak birden fazla katlı olacak şekilde de seçilebilir. İnşaat alanları için pratik olması açısından tek katlı olan modeller tercih edilmektedir.

PREFABRİK EVLERİN FİYATLARI

Bu tip ev modelleri için sabit bir fiyattan söz etmek mümkün değildir. Kullanacak kişi sayısına göre belirlenen prefabrik ev genişliği, tek katlı olup olmadığı ve daha birçok kriter fiyatları etkileyecektir. Bu nedenle de evi satın almakla ilgilenecek olan kişi ya da kurum, prefabrik evin fiyatı için ilgili firma ile direkt görüşme sağlamalıdır. Kurumlar için oldukça uygun şekilde fiyat belirlemeleri sağlanmaktadır. Evlerin fiyatlarının belirlenmesi konusunda yalıtım malzemeleri ve diğer inşa malzemeleri de etki eder.

NEDEN PREFABRİK EVLER TERCİH EDİLİYOR?

İnşaat alanları için prefabrik ev kullanımını belirleyen nedenleri sıralamak istersek;

  • Kolay kurulum sağlaması,

  • Pratik bir kullanım alanı oluşturması,

  • Farklı hacimlerde olması ve kalacak kişi sayısına göre yeterli gelebilmesi,

  • Yalıtım özellikleri göstermesi,

  • Farklı katlarda da inşa edilebilmesi,

  • Geçici kullanımlar için ideal olması,

  • Kaliteli malzeme ile ekonomik bir seçenek sunabilmesi ve daha birçok etken sayılabilir.

İnşaat sektörü dışında, farklı kullanım amaçları ile de prefabrik evler kullanılabilmektedir. Müstakil evlerin yakın konumlarında yardımcı bir ikinci mekân özelliği taşırlar. Depolama için de kullanılan modelleri mevcuttur. Özellikle çok katlı olan modeller bu anlamda rağbet görmektedir.