Karabük’ün Ovacık ilçesinde yaşayan Eken ailesi, yeni doğan bebeklerine darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halisdemir’in adını verdi.
Karabük’te, 46 yaşındaki Yücel ve 41 yaşındaki Saadet Eken çifti, yeni doğan bebeklerine darbe gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali alnında vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını verdi. Ovacık ilçesinde kahvehane ve lokanta işleten Yücel ve Saadet Eken çiftinin 4.’üncü çocukları Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 kilo 800 gram ağırlığında dünyaya geldi. Yücel Eken, Fenerbahçeli olduğunu, oğlu olduğu takdirde defans oyuncusu Gökhan Gönül’ün adını vermeyi düşündüğünü ancak bu oyuncunun Beşiktaş’a gitmesinden sonra ismini vermekten vazgeçtiğini söyledi.

"İNŞALLAH ONUN GİBİ GİBİ DEVLETE VE VATANA SAYGILI OLUR"
Daha sonraları yaşanan darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in adını doğacak olan çocuğuna ailecek vermek istediklerini belirten Eken, “Benim dördüncü çocuğum. Vatana millete hayırlı olur dedik ve şehit Ömer Halisdemir’in adını verdik. İnşallah oğlum ileride onun gibi bir asker olur, devletimize, vatanımıza saygılı olur. Bundan önce bir darbe daha görmüştüm. 10 yaşındaydım, büyük üzüntü yaşadım. Fethullah Gülen denen bela hocası başımıza böyle bir şey çıkardı. Cumhurbaşkanımız inşallah onu idam edecek, asacağız onu” dedi.
(İHA)