Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına personel atamak için yapılan KPSS ortaöğretim oturumu saat 12:00'da tamamlandı. Peki KPSS sınavına giren öğrenciler için sınav zor muydu? İşte KPSS ortaöğretim yorumları...

Genel yetenek ve genel kültür testlerinden oluşan KPSS ortaöğretim saat 10:00'da başladı. Toplam 120 soruya 120 dakika verilen sınav, tek oturumda tamamlandı.

KPSS'ye giren adaylar sınav hakkında yorumlarını çeşitli sosyal medya platformlarından bildirmeye başladı. Sorular arasında en dikkat çekeni ise "apartman" sorusu oldu.

KPSS ORTAÖĞRETİM TAMAMLANDI
KPSS ORTAÖĞRETİM TAMAMLANDI
ÖMER HALİSDEMİR SORUSU

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda astsubay görevindeki darbeci komutanı başından vuran kahraman asker Ömer Halisdemir, KPSS'de bir soruda yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Niğde Üniversitesi'nin adının Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirilmesi KPSS'de soruldu;

Soru: "Hangi üniversitenin adı Ömer Halisdemir olarak değiştirilmiştir?"

Cevap: Niğde Üniversitesi

KPSS ORTAÖĞRETİM SORULARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS'de sorulan sorular ve cevapları için ÖSYM'nin aday sistemine (https://ais.osym.gov.tr/) T.C Kimlik No ve şifreleriniz ile giriş yapmanız gerekmektedir. KPSS'de sorulan sorular ve cevap anahtarları ÖSYM'nin resmi sitesinde giriş yaptığınız platformdan başka bir yerde yayınlanmayacak.

 KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS ortaöğretim sınavı bugün saat 12:00'da yurt genelinde tamamlandı. Sınava başvuran 3 milyon 498 bin 335 aday, kamu personeli olma yolunda 120 soru için ter döktü.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin Aday Giriş Sistemi (AİS)'ne T.C Kimlik No ve aday şifreleriyle birlikte giriş yapılarak öğreniliyor. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili ÖSYM'den henüz resmi açıklama gelmedi.