SAMSUN(AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, görevi Prof. Dr. Hüseyin Akan'dan devraldı.

Bilgiç, OMÜ rektörlük binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde, üniversitenin kuruluşundan bu yana başta rektörler olmak üzere bütün öğretim üyelerine ve personele emekleri için teşekkür etti.

Zor bir yükün altına girdiklerini bu görevi layıkıyla sürdüreceklerini belirten Bilgiç, "Samsun için önemli bir kurumu, değerli emaneti teslim aldım. Bu emaneti hakkıyla koruyacağım. Gece gündüz demeden çalışacağımı tüm arkadaşlarımın bilmesini istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan bu zor günlerde çok ince eleklerden geçirerek yaptığı tercihten dolayı kendisine teşekkür ederim." dedi.

OMÜ'nün 50 bin öğrencisi olan büyük bir üniversite olduğunu dile getiren Bilgiç, "Üniversitemiz, 50 bin öğrencisi, 6 bin çalışanı ve 700 milyon lira bütçesi olan çok büyük bir kurum. Bu kurumdan Samsun'un ve ülkemizin beklentileri büyüktür. Bu beklentileri karşılamak bizim boynumuz borcudur. Adı ön sıralarda duyulan bir üniversite için çalışacağız." diye konuştu.

- "Bu vatana samimiyetle, gönül bağıyla bağlı insanların hak ve hukuklarını sonuna kadar koruyacağız"

Bilgiç, Türkiye'nin 15 Temmuz'da hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'dan bugüne kadar yaşadığımız olaylar bizi son derece üzmüştür. Bizi korumakla görevli bazı askerlerimiz vatandaşımıza silah doğrultmuştur. Allah bu hainleri içimizden tez vakitte temizlesin inşallah. Bu örgütün içinde yer alan ve destek veren, dün yanımızda olan kardeşimiz, komşumuz ve mesai arkadaşımız da olsa buna müsamaha göstermemiz mümkün değil. Biz beyni hür, bir şekilde bu vatana samimiyetle, gönül bağıyla bağlı insanların hak ve hukuklarını sonuna kadar koruyacağız."

Prof. Dr. Hüseyin Akan da üniversitenin daha iyi noktalara geleceğini umduğunu belirterek görevi teslim ettiği Bilgiç'e başarı diledi.

Bilgiç, törenin sonunda Akan'a çiçek verdi.