ESKİŞEHİR (AA) - OPET Petrolcülük A.Ş tarafından oluşturulan "Temiz Tuvalet Tırları", Türkiye turu kapsamında Eskişehir'e geldi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz seyahatleri nedeniyle OPET istasyonlarında yaşanabilecek yoğun kullanım sırasında Türkiye genelinde hizmet verecek tırlar, Eskişehir’deki OPET istasyonlarında da tuvaletleri hijyenik hale getirerek, malzeme tedariği yapacak.

OPET müşterilerine temizlik ve hijyen kurallarına yönelik bilgilendirici broşür ve temizlik kitleri de dağıtılacak.

Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi " OPET Temiz Tuvalet" kampanyası kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıkan ve çekici olarak Ford Trucks 1848T'nin kullanıldığı tırlar, 19 Eylül’e kadar, 27 şehirdeki 208 istasyonda hizmet verecek.

Temiz Tuvalet kampanyasının fikir sahibi OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, yaptığı açıklamada, bu proje ile 16 yılda 9 milyon kişiye ulaşarak, hijyen eğitimi verdiklerini belirtti.

"Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir" yorumunu yapan Öztürk, Temiz Tuvalet kampanyasını OPET istasyonlarının yanı sıra 7,5 milyon kilometre yol katederek, tüm Türkiye’de köy ve beldelerde halka, okullarda öğretmen ve öğrencilere ulaştırdıklarını bildirdi.

OPET standartlarının TSE iş birliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından halka açık tuvaletler, iş yeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere, zorunlu kılındığını da hatırlatan Öztürk, "Sağlıklı bir gelecek için projemizi yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.