KOCAELİ (AA) - OPET Petrolcülük AŞ'nin 16 yıldır sürdürdüğü "Temiz Tuvalet" kampanyası kapsamında oluşturduğu "Temiz Tuvalet Tırları" Türkiye turuna Kocaeli'de devam etti.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, yaz seyahatleri nedeniyle OPET istasyonlarında yaşanabilecek yoğun kullanım sırasında Türkiye genelinde hizmet verecek tırlar, Kocaeli'deki OPET istasyonlarında da tuvaletleri hijyenik hale getirerek, malzeme tedariki yapacak.

Türkiye'nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesi olan "OPET Temiz Tuvalet" kampanyası kapsamında iki ayrı rota üzerinden yola çıkan ve çekici olarak Ford Trucks 1848T'nin kullanıldığı tırlar, 19 Eylül'e kadar 27 şehirdeki 208 istasyonda hizmet verecek.

Temiz Tuvalet kampanyasının fikir sahibi OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, yaptığı açıklamada, proje ile 16 yıl içerisinde 9 milyon kişiye ulaşarak, hijyen eğitimi verdiklerini bilgisini verdi.

"Tuvaletler, bir ülkenin medeniyet göstergesidir" ifadesini kullanan Öztürk, Temiz Tuvalet kampanyasını OPET istasyonlarının yanı sıra 7,5 milyon kilometre yol katederek tüm Türkiye’de köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilere ulaştırdıklarını kaydetti.

Öztürk, OPET standartlarının TSE iş birliği ile İçişleri Bakanlığı tarafından halka açık tuvaletler, iş yeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere zorunlu kılındığını vurgulayarak, sağlıklı bir gelecek için projeyi yaygınlaştırmaya sürdüreceklerini ifade etti.