ORDU (AA) - Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, "Devletimizin yanında, devletimize sadakat ile her şart ve halde bağlı olarak görev yapmamız gerektiği düşüncesindeyim." dedi.

Ordu'dan Denizli'ye atanan Hakim Tutku Sarı için bir otelde veda programı düzenlendi.

Çiçekli, burada yaptığı konuşmada, Hakim Sarı'ya yeni görevinde başarılar diledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), yargı teşkilatına da sızdığına değinen Çiçekli, "15 Temmuz 2016 tarihinde maalesef hem Türkiye'de yargı teşkilatında hem Ordu Adliyesinde azımsanamayacak sayıda FETÖ terör örgütü ile irtibatlı, iktisatlı hakim savcı bulunmaktaydı. Ama Allah'a şükürler olsun peyderpey bu ihanet şebekesine mensup olan hakim ve savcılar tasfiye ediliyor." diye konuştu.

Yargı mensuplarının adaletin tesis edilmesiyle görevli olduğunu belirten Çiçekli, şöyle devam etti:

"Adaletin olmadığı yerde ne huzur ne sükun ne asayiş olur. Adalet hiç şüphesiz mülkün temelidir. Mülkün olmadığı yerde de adalet olmaz. Bunun da bilincinde olmamız gerektiğini düşünüyorum. Eğer devlet yoksa istediğimiz kadar adaletli karar verelim, bu adaletli kararlarımızı uygulayacak kamu gücü yoksa adaletli karar vermenin hiçbir ehemmiyeti yok. Mülkün temeli adalettir ama mülk olmadan da adalet olmaz. Onun için bizler öncelikle yargı mensupları ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak devletimizin kıymetini bilelim. Devletimizin yanında, devletimize sadakat ile her şart ve halde bağlı olarak görev yapmamız gerektiği düşüncesindeyim."

Çiçekli, Suriye'de hakim, savcı, mühendis gibi mesleklerde görevli insanlar olduğunu ancak devlet olmayınca hiçbir mesleğin ehemmiyetinin bulunmadığını aktardı.

Tek millet olarak çaba sarf etmek gerektiğini vurgulayan Çiçekli, "Mutlaka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hakim ve savcıları olarak herkesin ortak milli çizgisi olması gerektiğini düşünüyorum. Bu bilinçle mücadele etmemiz gerekir. Bizler yargı mensubu olarak asıl olan milletin hizmetinde olduğumuzun farkında olmamız gerekir. Bu millete adaletli, tarafsız karar verebilmemiz için bize bağımsızlık teminatı tanındığının bilinciyle asıl olan millete hizmet etmemiz gerektiğini ve aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Hakim Sarı ise programa katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sarı'ya teşekkür plaketi ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa, Ordu Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz, hakimler, savcılar, avukatlar ve adliye personeli katıldı.