ORDU (AA) - Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Ordu İl Müdürü İsa Kaymak, İŞKUR'un işbaşı eğitim programından il genelinde bin 450 kişinin yararlandığını söyledi. 

Kaymak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu program kapsamında bir taraftan istihdama katkı sağlandığını diğer taraftan ise personel yetiştirme imkanı sunulduğunu dile getirdi. 

Kaymak, işverenin programından faydalanması için yapması gerekenlere ilişkin şu bilgiyi verdi:

“İş yerlerine kontenjanı 10’da 1 oranında veriyoruz. İşçi sayınız 10 ve daha üzerinde ise daha çok eleman alma imkanınız var. 2-9 eleman arasında 1, 10-20 arasında 2, 21’de 3 kişi işbaşı eğitiminden yararlanarak çalıştırma imkanı sağlıyoruz. Bu programın istihdam garantisi ise yüzde 20. Eğer 1 yıl içerisinde tekrar program istemeyeceksiniz de istihdam garantisi yok. Eğer istihdam yaparsanız, imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay süre ile sigortalı işveren hissesini İŞKUR ödemeye devam ediyor.  Bu katılımcılar için ekstra ücret ödemesi, yol, yemek gibi masraflar yapıyorsanız asgari ücretin yüzde 50’sine kadar olan masrafları da son yapılan değişikliklere göre vergi matrahından düşme imkanı getirildi."