ORDU (AA) - Ordu İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında toplandı.

Valilik salonunda gerçekleştirilen İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Vali Yardımcısı Niyazi Erten ve kurul üyesi diğer kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Balkanlıoğlu, asrın vebasının uyuşturucu olduğunu belirterek, "Bir millete yapılabilecek en büyük kötülük, evlatlarının uyuşturucuya alıştırılması. Çünkü yeni nesiller elimizden kayıyor." dedi.

Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Dışarda oluşan tehlikeler, sabun köpüğü gibi elimizden çocukları alıp, değerlerimize yabancı, zihni melekeleri yok olmuş nesiller oluşturuyor. Bu son derece kötü bir durumdur. Terörle mücadele eder gibi uyuşturucuyla mücadele edilmeli. Maalesef çocuklarımız, toplu olarak bulunduğu herşeye inanmaya, her türlü kötülüğe açık olduğu dönemlerini geçirdikleri okul önlerinde, hatta okul içlerinde bile çocuklarımızı bu tür kötülüklere alıştırmak isteyen kötü niyetli insanların tasallutu altında kalabiliyor. Bu çocuklarımıza ve gençlerimize, uyuşturucu merakı uyandırmadan bunun getireceği tehlikeleri bir şekilde anlatmamız, iletmemiz lazım."

Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hazırlanan sunumlar yapıldı. İl Uyuşturucu Eylem Planı kapsamında uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı konusunda yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların karalılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.