ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca (OTSO) hayata geçirilen "İş'de Kadınlar" projesi kapsamında Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelen heyet, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Kentte butik çikolata üretimine yönelik izleme ve gözlem faaliyetlerine katılan heyet, programları kapsamında Belçika Ticaret Odaları Federasyonu Temsilciliği, Brüksel Ticaret Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İktisadi Kalkınma Vakfı (IKV) Brüksel Temsilciğini ziyaret etti.

İlk ziyareti Belçika Ticaret Odaları Federasyonu Temsilciliğine gerçekleştiren OTSO yöneticileri ve kursiyerler, burada sektörel konuda bilgi alışverişi ve pazar analizi konularında görüşme gerçekleştirdi.

Odanın Genel Müdürü Wouter Van Gulck tarafından bilgilendirilen heyet, daha sonra Brüksel Ticaret Odasını ziyaret etti.

Ziyarette odanın uluslararası departman yetkilisi Anne Georges, Türk heyetine sunum yaparken, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin de proje hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından iki oda arasında butik çikolata, malzeme temini, hammadde temini ve eğitim gibi konularını kapsayan kardeş oda anlaşması imzalandı.

Heyet son ziyaretini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İktisadi Kalkınma Vakfı (IKV) Brüksel Temsilciğine gerçekleştirdi.

Burada Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray tarafından karşılanan heyet, iç pazar, ortak ticaret politikaları, rekabet politikaları ve sektörel bilgiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, ziyarette yaptığı konuşmasında projenin önemli ayaklarından birisinin de Brüksel gezisi olduğuna dikkati çekerek, "Brüksel çikolatanın başkenti. Dolayısıyla buraya yaptığımız ziyaret ve gezilerimizi son derece önemsiyoruz." dedi.

Ordu'yu fındığın yanında çikolatanın da başkenti yapmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Şahin, kendilerine destek olan odalara teşekkür etti.

Şahin, gerçekleştirdikleri ziyaretlerin başta kursiyerler olmak üzere herkesin ufkunu açtığını da dile getirerek, "Buradan döndükten sonra Ordu'da butik çikolata dükkanlarını açmaya başlayacağız. İnşallah kursiyerlerimizin göstereceği azimle ilimiz Ordu adını fındıktan sonra çikolata da söz ettireceğiz." diye konuştu.

Heyet, daha sonra kentteki ünlü bir çikolata mağazasını ziyaret ederek, ürün çeşitliliği ve müşteriye sunum şekillerini yerinde görüp inceledi.