ORDU (AA) - Ordu Valiliği personeli, Vali İrfan Balkanlıoğlu öncülüğünde Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Valilik hizmet binası önünde oluşturulan stantta gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Kızılay Ordu Şube Başkanı İlhan Sağesen, Ordu Kan Bağış Merkezi Müdürü Cengiz Dönmez, Ordu Valiliği birim müdürleri ve çalışanları katıldı.

Kızılay tarafından başlatılan kan kampanyası ile ilgili bir değerlendirme yapan Balkanlıoğlu, stoklarda azalmalar yaşandığına dikkat çekerek, kan vermenin birçok insanın hayatta kalmasını, hayata tutunmasına yardımcı olduğu ve çok önemli hayati bir konu arzettiğinin altını çizerek, "Sağlığımızda mutlaka kan verelim. Verdiğimiz kan belki kendimizin, belki sevdiklerimizin, belki de bir insanın hayatının kurtarılmasına vesile olacak. Bağışların en büyüğü insan hayatını kurtarmak ve bu iş için bağış yapmaktır." dedi.

Sağlığı yerinde olan tüm vatandaşları sıkıntılı süreçte Kızılay’a kan vermeye davet eden Vali Balkanlıoğlu, belli periyotlarla verilen kanın vücudun yenilenmesini, kan üretim mekanizmalarının canlı ve diri tutulmasını sağladığını ifade etti.

"Kan vermek daha fazla sıhhat veriyor. Bundan dolayı vatandaşlarımız kan vermekten çekinmesinler." diyen Balkanlıoğlu, "2015'de Kızılay kan istatistiği tutulmuş. 2015 verilerine göre 2016'da yüzde 17 artış var ve toplam bağışlanan kan miktarı 24.199'u bulmuş. Ancak, yeterli değil ve daha fazlasına ihtiyaç duyuluyor." şeklinde konuştu.