ORDU (AA) - Ünye Belediyesi tarafından 1. Yunus Emre Triatlonu düzenlendi.

Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Yunus Emre Triatlonu'na 147 sporcu katıldı.

Türkiye Triatlonu Federasyonu Başkanı İsa Temel Çelik, yaptığı açıklamada, Karadeniz’de ve Ünye’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Ünye’nin yerel yönetimi bu spora büyük önem verdi. Bu bir başlangıç oldu ama seneye daha kapsamlı bir program düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl sporcuların aileleriyle birlikte 4 bin kişilik katılım olacağını düşünüyorum." dedi.

Bu sporun güç, kuvvet ve irade isteyen bir spor olduğunu ifade eden Çelik, "Federasyonumuza bağlı 4 bin 500 sporcumuz var. Bunların bazıları 52 kulübümüzün bünyesinde faaliyet gösterirken, bazıları da bireysel olarak bulunuyor. Federasyon olarak hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatlarıdır." diye konuştu.

Çelik, Ünye'de parkur şartlarının triatlon sporu için uygun olduğunu ve vatandaşların ilgisinden de memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.

Yüzme yarışıyla başlayan triatlonda sporcular, Ünye İskelesi açıklarındaki 750 metrelik yüzme etabının ardından İskele Meydanı ile Ünye Otogar arasında hazırlanan parkurda bisiklet yarışı yaptı ve ardından son olarak Yüzüncü Yıl mevkine 5 kilometrelik koşu gerçekleştirdi.

Ünye Yunus Emre Triatlonu'nun sprint bölümünü 1 saat 3 dakikayla tamamlayan Emirhan Altıntaş birinci, Bertuğ Polatcı ikinci ve Baran Aktan üçüncü oldu.

Sprint yarışların ardından mesafelerin ikiye katlandığı olimpik yarışlarda ise 18-24 yaş kategorisinin birincisi Ali Atlan, 25-29 yaş kategorisinin birincisi Barış Sönmez, 30-34 yaş kategorisinin birincisi Zülfü Karabulut, 35-39 yaş kategorisinin birincisi Emre Taşcan, 40-44 yaş kategorisinin birincisi Emre Tacir, 45-49 yaş kategorisinin birincisi Murat Kırdı, 60 + üzeri yaş kategorisinin birincisi ise Fikret Akay oldu.

Dereceye giren sporculara kupaları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle verildi.

Törene, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Temel Çelik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Aydın Kuyumcu katıldı.