ORDU (AA) - Ordu'da Altınordu Belediyesi tarafından "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'ndeki sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirlerince Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu akşam ve sonrasında çekilen 87 fotoğrafın da bulunduğu toplam 120 fotoğraf ziyaretçiler ile buluştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Ekim'e kadar açık kalacak fotoğraf sergisine Orduluların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin görüntülediklerinin yanı sıra Ordu Demokrasi Meydanı'nda çekilen fotoğrafların yer aldığını belirten Tekintaş, "Vatandaşlar sergiyi gezdiklerinde o gece neler olup bittiğini daha iyi anlayabiliyor. Fotoğraflar o gece neler yaşandığını bize daha iyi gösterdi. Allah bir daha böyle acıları milletimize yaşatmasın." dedi.

15 Temmuz'da Türk halkının gösterdiği kahramanca dik duruşu sergi ile tüm Ordululara göstermeyi amaçladıklarını bildiren Tekintaş, fotoğraflarda emeği geçen Anadolu Ajansı muhabirlerine ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Sergiyi gezen Ordu Üniversitesi (ODÜ) İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Enes Bedirhan Aydın, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, "Sergideki fotoğraflar, o anların ölümsüzleştirilmesi ve akılda kalmasını sağlıyor. Daha etkileyici bir yanı var. Yaşadıklarımız bu sayede sürekli hafızamızda kalacak. Yaşım itibarıyla daha önce darbeye hiç tanık olmamıştım. Bu fotoğraflar darbenin korkunç yüzünü bize gösterdi." dedi.

Darbe girişimi gecesi Türk milletinin büyük bir direniş gösterdiğini anımsatan Muzaffer Günay'da "Allah bir daha o günleri bize yaşatmasın. Ülke olarak zor bir süreçten geçtik. Bir vatandaş olarak darbe girişiminde bulunan herkesin hak ettiği cezayı almasını temenni ediyorum." diye konuştu.