ORDU (AA) - Ordu'da kolay ulaşımın sağlanması için "akıllı bisiklet" uygulaması hayata geçiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde kurulan 15 istasyonda 120 bisiklet yer alacak. İstasyonlarda ayrıca engelli araç ve cep telefonu şarj üniteleri de bulunacak.

1 Eylül'de vatandaşların hizmetine sunulacak olan uygulama için Altınordu'da 4 bin 900 metre, Fatsa'da 2 bin 500 metre ve Ünye ilçesinde ise 5 bin 700 metre olmak üzere toplam 13 bin 100 metre bisiklet yolu hazır hale getirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, alternatif ulaşım hizmeti sağlayan sistemin altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Bisikletleri kullanmak için akıllı kart sistemi uygulanacağını aktaran Yılmaz, "Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan sistem, bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Vatandaşlar Akıllı Bisiklet İstasyonlarından aldıkları bisikletleri şehir ulaşımında kullanarak istedikleri herhangi bir istasyona bırakabiliyor." ifadesini kullandı.

Kullanılacak olan bisikletlerin renk ve tasarımlarıyla ilgili anket yapıldığını ve bisikletlerin renginin gri tonlarda belirlendiğini belirten Yılmaz, projenin kente hayırlı olmasını diledi.

Yılmaz, akıllı bisikletlerle, bireylerin kısa mesafede ulaşım ihtiyaçlarını daha kısa zaman ve çevresel bir anlayışla karşılayacaklarını vurgulayarak, sistemin, GPRS üzerinden kontrol edilebileceğini ve merkezi sistemle kontrol altında tutulacağını kaydetti.