ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesinde yeni yılda 27 projenin hayata geçirileceğini bildirdi.

Fatsa'daki bir restoranda düzenlenen programda konuşan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesinin Fatsa'ya yaptığı yatırımlar ve planladığı projeler hakkında bilgiler verdi.

Yılmaz, ilçeye önemli yatırımlar yapıldığını ifade ederek, "Fatsa ilçemize Büyükşehir sürecinden bu zamana kadar 8 milyon 500 bin liralık su, 21 milyon liralık yol yatırımı yaptık. Yeni yılda da 12 milyon 500 bin lira su ve 25 milyon liralık yol yatırımı yapacağız. Bunun dışında özellikle yeni yıldan itibaren görülmeye başlanacak olan tamamlanan ve devam eden toplam 27 projenin bedeli ise 87 milyon lira. Çalışmaların tamamlanmasıyla Fatsa ilçemize 154 milyon liralık hizmeti kazandırmış olacağız." ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesiyle birlikte çöp sorununun 19 ilçede, 13 ayda çözüme kavuşturulduğunu aktaran Yılmaz, "Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Fatsa’ya çöp dökülmeyecek. 19 ilçenin çöpü Ünye Çimento'da toplanacak. Dolayısıyla biz, çöpten gelir elde eden bir Büyükşehir Belediyesi olacağız." dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da Büyükşehir sürecinin bir doğum sancısı olduğunu anlatarak, üç yıl içerisinde önce emeklediklerini, şimdi yürüdüklerini ve önlerindeki süreçte de koşacaklarını vurguladı.

İlk olarak çalışmalarda kırsala ağırlık verdiklerini dile getiren Anlayan, "İl Özel İdaresi döneminde aktarılan kaynağın 5 katı fazlasını kırsalın ihtiyacını gidermek için kullanıyoruz. Yeni yıl, Fatsa'nın atılım yılı olacak. Özellikle yeni hazırlanan revize imar planıyla yol ağı rahat bir şehir inşa edeceğiz." dedi.