ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, içe suyu yatırımlarına Mesudiye ilçesinde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, OSKİ tarafından ilçeye bağlı Topçam Mahallesi'nde içme suyu çalışmasının yapıldığı belirtildi.

Topçam'da, mevcut suyun lokal ve yerel su kaynaklarından temin edilmesinden dolayı verimli su akışı sağlanamadığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özellikle yaz dönemlerinde gurbette yaşayan vatandaşlar memleketlerine döndüklerinde içme suyu talebi artmakta ve mevcut kaynaklar artan ihtiyaca cevap veremediği için bölge halkı mevsimsel su sorunlarıyla karşılaşmaktaydı. Topçam'a yapılacak yatırımların proje ve ihale aşamalarının bitirilmesinin ardından OSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede ilk kazmayı vurdu. Kabaktepe Mezrasında bulunan kaynak suları, bir havzada toplanarak isale hattı vasıtasıyla Topçam Mahallesi'ne ulaştırılacak."

Projede planlanan 7 bin 351 metre isale hattının 2 bin 51 metresin tamamlanmış durumda olduğu vurgulanan açıklamada, "Bölgede üst yapı yatırımlarını da sürdüren OSKİ, kullanım ömrü bitmiş ve mevcut ihtiyaca cevap veremeyen 75 metreküplük içme suyu deposunun yerine bir adet 200 metreküplük içme suyu deposu inşa ediyor. Arazinin sert ve kayalık bir yapıya sahip olmasına rağmen deponun temel kazısı ekiplerin çalışmasıyla sürdürülüyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, projenin sona ermesinin ardından yapılan içme suyu hattı ve depoyla birlikte günde 500 metreküplük içme suyu temin edilmiş olacağı kaydedildi.