ORDU (AA) - Ordu'da dün etkisini gösteren kar yağışı sonrası kapanan 100'e aşkın mahalle yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 300 personel, 230 araç ve iş makinesiyle karla mücadelenin sürdüğünü ifade etti.

Dün etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarının büyük bir gayretle açılmaya çalışıldığını kaydeden Yılmaz, kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde gelen ihbarlar doğrultusunda gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Yağışla bazı ilçelerde kar kalınlığının 25-30 santimetreyi bulduğu bilgisini de veren Yılmaz, karla mücadeleyle ilgili planlamayı daha önce en ince detayına kadar yaptıklarını belirtti.

Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Karla mücadelede öncelikli olarak 112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezinden gelen acil hasta, muhtarlıklardan ve diğer kamu kurumlarından gelen cenaze nakil bildirimleri doğrultusunda müdahale ediliyor. Hastane, okul ve kamu binalarının ulaşım güzergahları ile ana ulaşım arterleri açılıp ardından ara arterlere müdahale ediliyor. Karla mücadelede ilçe belediyeleriyle koordinasyon halindeyiz. Ekiplerimiz, 24 saat esasına göre çalışıyor ve sorunlu bölgemiz yok. 100 aşkın kapanan yolumuz açılmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız, bizlere 24 saat boyunca 444 10 52 nolu telefondan ulaşabilir. Hemşehrilerimizin bu konuda bizlere destek olmasını ve asılsız ihbarlarda bulunmamasını istiyoruz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliği açısından kar lastiği ve zinciri olmayan araçlarla da yola çıkmamalarını bekliyoruz."