ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesince Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel Projesinin hayata geçirileceği bildirildi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fatsa ilçesinde yaklaşık 27 bin metrekare alanda uygulanacak proje ile tüm sokak hayvanlarının belediye koruması altına alınacağını belirtti.

Projeye çok önem verdiklerini belirten Yılmaz, "Sokak hayvanlarımız için adeta yaşam merkezi kuruyoruz. Artık hiçbir sokak hayvanı dışarıda kalmayacak. Hepsini koruma altına alıyoruz." dedi.

Proje kapsamında serbest yürüyüş güzergahları, "hayvan oteli" ve "hayvan mezarlığı"nın da bulunacağını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ayrıca mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi, zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri, araç yıkama ve araç arınık ünitesi, hayvan oteli gibi onlarca ünite sokak hayvanlarına hizmet verecek. Projeyi 2018 sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz."

Yılmaz, bu konuda Türkiye sınırları dışında, Avrupalıların bile gıptayla bakabilecekleri bir proje olmasını arzu ettiklerini vurgulayarak, böyle önemli bir projeye imza attıkları için büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.