ORDU (AA) - Ordu'da bayram dolayısıyla vatandaşlar, yöresel tatlarla hazırlanan ikramlıklara ilgi gösteriyor.

Bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan baklava, su böreği ve sarma gibi ürünleri hazırlayan işletmelerde yoğun mesai yaşanıyor.

Karadeniz Bölgesinin önemli lezzetleri arasında bulunan fındık, baklava gibi çeşitli tatlıların içindeki yerini alıyor. Yaylalarda beslenen ineklerin sütünden elde edilen tereyağı ve peynir, su böreğini lezzetlendirirken kara lahanadan ise çeşitli iç malzemelerle sarma hazırlanıyor.

Bayramlaşmaya gelen misafirlere ikram edilen yöresel tatlar, bazen de misafir tarafından ev sahibine hediye olarak sunuluyor. Özellikle çalışan kadınların ilgi gösterdiği işletmeler, siparişleri yetiştirmek için adeta aralıksız üretim yapıyor.

Şehir merkezinde üç kadının çalıştığı işletmede de yöresel tatlar hazırlanıyor.

İşletme sahibi Şükran Günen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram dolayısıyla yoğun çalıştıklarını söyledi.

Günen, 12 senedir ekibiyle birlikte sofraları lezzetlendirmek için çalıştıklarını anlatarak, "Bayramlarda yoğun şekilde çalışarak sofraları yöresel lezzetlerle tatlandırıyoruz. Ekibimle bayram dolayısıyla yoğunlaşan siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Hatta yetiştiremeyeceğimiz için geri çevirmek durumunda kaldığımız siparişler de oluyor." dedi.

Bayram dolayısıyla sabahın ilk ışıklarından gece saatlerine kadar çalıştıklarını ifade eden Günen, "Ürünlerimiz, müşterilerimizin isteği üzerine hazırlanıyor. Su böreğini kıymalı, peynirli ve pazılı yapıyoruz. Tatlılarda ise baklava, burmalı ve laz böreği çeşitlerimiz var. Özellikle ikramlıklarımızı yöresel ürünlerle hazırlıyoruz. Böylece ürünlerimiz daha da lezzetli oluyor." diye konuştu.

İşletmede çalışan Buket Boztepe, sevdiği ve bildiği bir alanda üretim yaparak aile ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Bayram mesaisinin yoğun olduğuna dikkati çeken Boztepe, buna rağmen yaptıkları ürünlerin bayram sofralarını zenginleştirmesinin mutluluğunu yaşadığını sözlerine ekledi.