ORDU (AA) - Ordu'da toplanan giysi ve kırtasiye gibi çeşitli malzemelerin yer aldığı tır, Cerablus'a uğurlandı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Valiliği öncülüğünde bazı kurum, kuruluşlar ile iş adamları ve vatandaşlardan toplanan yardımların yer aldığı tırın Cerablus'a uğurlanması amacıyla Bahçelievler Mahallesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yardımda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür etti.

Orduluların, Suriye'nin değişik yerlerine, Bayırbucak Türkmenlerine tırlar dolusu yardım malzemesi gönderdiğini anımsatan Balkanlıoğlu, "Allah, Ordu halkından razı olsun. Toplanan yardımlar bizim için küçük ama Cerablus'ta yaşayanlar için son derece önemli ve büyüktür. Onların duası bize yeter." dedi.

Balkanlıoğlu, bu tür yardımlara bundan sonra da devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Cerablus'un da yer aldığı bölgede ciddi bir zulüm yaşandığını vurgulayarak, buradaki insanlara imkanlar ölçüsünde yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin orada ciddi bir gücü bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Az gözükse bile, iyi niyetli hazırlanan tırın oraya ulaşmasını temenni ediyorum. O topraklar bizim için önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından giysi, kırtasiye ve spor malzemesi ile okul için gerekli sıra, masa ve tahtanın yanı sıra tamiratta kullanılabilecek çeşitli araç gerecin bulunduğu tır, Cerablus'a uğurlandı.