ORDU (AA) - Diyarbakır’da uğradığı saldırı sonucu şehit olan Ünyeli Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun mezarı başına Ordu Üniversitesi (ODÜ) bayrak dikti.

Şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun Ordu’nun Ünye ilçesi Pelitliyatak Mahallesi'nde mezarının başında bayrak töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ olarak şehitlerin yanında olduklarını söyledi.

Yarılgaç, şöyle devam etti:

"İnşallah hiç şehidimiz olmaz ama şunu da unutmayalım ki askerlerimiz her hain pusuda ölümle de karşılaşsa, şahadet mertebesine de erse Ordu Üniversitesi olarak bizler hep yanlarında olacağız. Millet olarak her hain pusu karşısında çok daha güçleneceğiz. Gençlerimiz, öğrencilerimiz burada aynı özveriyle, aynı çalışkanlıkla ve cansiperane çalışmaları ile vatanını kurtarma uğruna her biri şehit olmaya da hazırdır. Yağmur, çamur demeden askerlerimiz bizi nasıl savundularsa bizim gençlerimiz de burada varlıklarını gösteriyorlar. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum."

Ünye Belediye Başkanı Çamyar ise, vatandan hiç kimsenin bir karış toprak koparamayacağına vurgulayarak şunları kaydetti:

“Şehitler olmasın istiyoruz ama bu topraklar da eğer uğrunda ölebilecekler varsa vatan toprağı oluyor. Onun için Anadolu kendi bağrında dün Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, Dumlupınar’da nasıl mücadele verdiyse bugün de bu hain ellere karşı aynı dik duruşu göstermeye devam edecektir. Bu vatandan kimse bir karış toprak koparamayacaktır. Buradaki birlik ve beraberlik, ruh hali, buradaki duygu dünyası biz biliyoruz ki Ünye’nin diğer mahallelerinde, Ordu’nun diğer ilçelerinde ve Türkiye’nin diğer illerinde aynı kararlılıkta var."

Bayrak töreni, yapılan duanın ardından son buldu.

Törene, ODÜ Rektör Yardımcısı Zeki Bostan, Ünyeli Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Kemal Yankuncu, dekanlar, bölüm ve daire başkanları akademisyenler, öğretim üyeleri, daire amirleri ve ODÜ’ye bağlı Akkuş ve Ünye Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.