ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da kurulan silah fabrikasına ilişkin, "Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan bu yatırım bölgemiz adına son derece önemli ve büyük bir yatırımdır." dedi.

Yılmaz, beraberinde Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ile Ulubey ilçesinde kurulan silah fabrikasında incelemelerde bulundu.

Ziyarette fabrika hakkında yetkililerinden bilgi alan Yılmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi binasının bir süre önce kapatıldığını, daha sonra ise cezaevinin silah fabrikasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren binanın belediye ve özel bir firmanın hazırladığı projeyle silah fabrikasına dönüştürüldüğünü kaydeden Yılmaz, firma sahibi Yalçın Demirel'e yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Bir süre önce montaj işlemleri tamamlanan fabrikada üretiminin başladığını belirten Yılmaz, "Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan bu yatırım bölgemiz adına son derece önemli ve büyük bir yatırımdır. Ordu Savunma Silah Sanayi (OR-SAV) olarak hizmet verecek bu fabrika Ulubey ilçemizi dahada kalkındıracak ve ayrıca iş istihdamı da sağlayacak. Bu açıdan bakıldığında fabrikanın önemi bir kat daha artmaktadır. İnşallah burası hem Ordu ekonomisine hem de ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayacak." diye konuştu.

"2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan fabrikada 2017 yılının sonuna doğru 120 kişi çalışacak" diyen Yılmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde fabrikanın ilimize kazandırılmasında önemli rol oynadık. Özellikle yer temini konusunda ilgili firmaya gerekli desteklerimizi sağladık. OR-SAV Ulubey ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun." açıklamasında bulundu.

Yılmaz, açıklamasının ardından fabrikada üretilen silah parçalarını inceleyerek yapımı hakkında bilgi edindi.