ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesi sınırlarında bulunan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ederek kenti kuş bakışı izlediği 530 rakımlı Boztepe'ye macera parkı kurularak 50 bungalov yapılacak.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir projeye daha imza atmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Her yıl ziyaretçi akınına uğrayan 530 rakımlı Boztepe'ye, adrenalin ve eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için macera parkı ve 50 bungalov ev yapacaklarını belirten Yılmaz, çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Yılmaz, projenin bölgeye kazandırılmasıyla Boztepe'ye çıkan yerli ve yabancı turistlerin, burada daha fazla vakit geçirmelerine imkan sağlanacağına işaret ederek, "Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı illerde, bol adrenalin ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen macera parkının, Ordu'ya da kurulması için hazırlıklara başlandı. İlimiz adına hayırlı olsun." dedi.

Yaklaşık 90 dönüm alanda uygulanacak projeden her yaş grubunun faydalanabileceğini vurgulayan Yılmaz, "Boztepe özel orman alanı. Burayı şahıslardan satın almak suretiyle büyükşehir mülkiyetine geçirmiştik. Burada bulunan ağaçlar da Orman Bölge Genel Müdürlüğü tarafından tescilli. Hazırladığımız ve ihale aşamasına gelen, ağaçların üzerinde doğal dokuyu koruyan macera parkı projemizle buradaki ağaçları da aktif hale getireceğiz." diye konuştu.

Yılmaz, macera parkının yanı sıra 50 bungalov ev yapacaklarını bildirerek şunları kaydetti:

"Boztepe'yi misyonuna uygun şekilde, Türkiye'nin turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Boztepe, özellikle hafta sonları yoğun olarak ziyaret edilen en gözde turistik yerlerimizden biri. Macera parkında, küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ise ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler yer alacak. Zipline ile ağaçtan ağaca kanatsız uçarak, ağaçlar üzerinde dolaşarak zaman geçirmek mümkün olacak. Şehir manzarası eşliğinde bol adrenalin yaşanacak Boztepe, teleferiği ve yamaç paraşütüyle artık daha rağbet görecek. Parkta, doğaya ve ağaç gövdelerine zarar vermeden kullanıma uygun ağaçlar üzerine, sabit direkler ya da çelik konstrüksiyonlara platform sabitlenecek. İçinde tırmanma duvarı, atlama platformu, zipline gibi aktiviteler yer alacak."