Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları ile birlikte Şırnak ve Cizre’deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Şırnak ve Cizre temaslarına ilişkin yapılan açıklamada, Akar’ın kuvvet komutanları ile birlikte Şırnak ve Cizre’deki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunduğu belirtilerek, 10 Kasım 2016 tarihinde Şırnak ve Silopi’deki birlikleri ziyaret eden ve geceyi 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı / Silopi’de geçiren Orgeneral Akar’ın, beraberindeki heyet ile birlikte Şırnak ve Cizre’de görev yapan personel ile görüştüğü bildirildi. Açıklamada, büyük bir özveri ve cesaret örneği göstererek terörle mücadele harekâtı, hudut güvenliği ve kaçakçılıkla mücadele görevlerini başarı ile yerine getiren personeli kutlayan Akar’ın bayraklaşan vatan topraklarında huzur içinde yaşanılması için gösterdikleri üstün disiplin anlayışı ve gayretten dolayı Türk milletinin kendilerine minnettar olduğunu ifade ettiği kaydedildi.
Genelkurmay Başkanı Akar’ın, bugün ise kuvvet komutanları ile birlikte Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Harekât Merkezi’nde durum değerlendirmesine katıldığının ifade edildiği açıklamada, “Video tele konferans aracılığı ile terörle mücadele ve Fırat Kalkanı harekâtı dâhil Suriye’deki, Telafer ve Musul dâhil Irak’taki son gelişmeleri birlikte değerlendirip gerekli emirleri vermiştir. Ayrıca 26 Ağustos 2016 tarihinde bölücü terör örgütünün hain saldırısı sonucunda, 11 polisin şehit olduğu, 3 sivil vatandaşımız olmak üzere 75 polisin yaralandığı Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Grup Amirliğini de ziyaret etmiş ve şehit polislerin anısına saldırının düzenlendiği yere karanfil bırakmıştır. Asker, polis, korucu, tüm güvenlik güçlerinin yakın işbirliği içinde sürdürdüğü teröristle mücadele harekâtının sonuna kadar kararlılıkla sürdürüleceğini, ihanet içinde bulunan teröristlerin mutlaka cezalandırılacağını, bu ihanetin devletimizin kararlı mücadelesi ve kahraman arkadaşlarımızın büyük emek ve gayretleri sayesinde hep boşa çıkarıldığını ve çıkarılacağını belirtmiştir. Vazifesinin gereğini yapmak konusunda tereddüt etmeksizin ileri atılan ve inançla şehadet şerbeti içen şehitlerimizi rahmetle andığını söyleyerek ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabır, gazilerimize de acil şifa dileklerinde bulunmuştur” denildi.
(İHA)