Zonguldak’ta kestiği ağacın altında kalarak hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen gencin ailesi tarafından bağışlanan organları 6 kişiye umut oldu.
Edinilen bilgiye göre, Devrek ilçesine bağlı Davulga mevkisinde ormanda ağaç kesimi yapıldığı esnada, 16 yaşındaki Muhammet Recep Çömez’in üzerine ağaç devrildi. Ağır yaralanan genç, olay yerine gelen ambulansla Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan genç, hastanedeki tedavilerinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaşam savaşını kaybeden gencin beyin ölümü gerçekleşti.
Babası 2009 yılında vefat eden Muhammet Recep Çömez’in organları ailesi tarafından bağışlandı.
Bartın Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda okuyan ağabeyi Furkan Çömez’in, kardeşinin organlarının bağışlanması isteği üzerine harekete geçen aile hastane ile görüşerek organların bağışlanmasını kabul etti. İstanbul ve Ankara’dan gelen ekipler, 16 yaşındaki Muhammet Recep Çömez’in organlarının nakli için BEÜ Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü ile ortaklaşa başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiler. Gencin korneaları Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Bankası’na, kalbi Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne, karaciğeri İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’ne, böbrekleri ise Gazi Hastanesi’ne nakledildi.
Gencin ağabeyi Burak Çömez, “Beyin ölümü gerçekleşti. Biz de ailecek karar aldık. Organlarını bağışlanmasını istedik. Kalbi ve diğer bazı organları bağışlandı. Organlarının bağışlanması iyi bir şey. Hasta olan diğer insanlar yaşasın. Hayat bulsun” diye konuştu.
(İHA)