Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, şehit Piyade Uzman Onbaşı Tolga Aktaş’ın babaevine taziye ziyaretinde bulundu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Tolga Aktaş’ın Ankara Keçiören’de yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Akar’a ziyareti sırasında Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti.
Şehidin Keçiören Seheryeli Sokak üzerinde bulunan babaevine kuvvet komutanları ile birlikte gelen Orgeneral Akar, burada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. Kendisini karşılayan vatandaşlarla ayaküstü sohbet eden Akar, kendisini asker selamı ile karşılayan çocukların başlarını okşayarak taziye evine girdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu taziye çadırında şehidin yakınları ile bir araya gelen Akar, şehidin babası ile kısa süre sohbet etti. Akar, şehidin ruhu için okunan duaların ardından taziye evinden ayrıldı.
(İHA)