ORDU (AA) - Ünye Orman İşletme Müdürlüğü, orman yangınları ve kaçak ağaç kesimi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Ünye Orman İşletme Müdürü Aşkın Ozan Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanların ülkenin en önemli doğal kaynakları olduğu söyledi.

Son zamanlarda bazı ilçelerde orman yangınları yaşandığı belirten Aydın, Karadeniz Bölgesi'nin bazı illerinde de orman yangınlarının arttığını dile getirdi.

Aydın, vatandaşların, orman yangınlarına karşı bilinçli olması gerektiğini aktararak, "Orman yangınıyla mücadele amacıyla fiziki tedbirlerin yanında, toplumun refah seviyesi ile bu konudaki eğilim ve davranışlar da önem taşımakta. Bu nedenle öncelikle toplumsal bilincin oluşması yangınlarla mücadelede başarının temel unsurudur. Kış aylarına girdiğimiz bugünlerde vatandaşlarımızın bahçe temizliği yaparken ateş yakmamalarını ve bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz." dedi.

Yangınlarla birlikte kaçak ağaç kesimleri ile ormanlık alanların tahribata uğradığını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızı kaçak ağaç kesimi konusunda uyarıyoruz. Kaçak ağaç kesme suçunda cezalar ağır olduğundan vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmalarını istemiyoruz. Tapulu arazilerde ağaç kesimi için yer sahibinin Orman İşletme Müdürlüklerine tapularıyla birlikte müracaat etmeleri gerekiyor. Kendi ihtiyaçlarında kullanmak isteyenlere tapulu arazilerinde herhangi bir ücret talep edilmeden ağaç kesimine izin veriliyor. Orman yangınları ve kaçak ağaç kesme konusunda vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz. 'Yaşanan bir dünya için hep birlikte el ele' diyoruz."