ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (ORMEK), 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için başlattığı kayıtlar devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların bilgi ve beceri kazanmalarına, ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik eğitimlerin verildiği ORMEK'de yeni dönem için kursiyerlerin kayıt işlemi yaptırdığı belirtildi.

Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerindeki şubelerde kursun hizmet verdiği anımsatılan açıklamada, 500'e yakın değişik alanda kurs açabilme imkanı olan ORMEK şubelerinde, bu sene itibarıyla kadın üst giysileri, turistik ve hediyelik eşya, tezhip, hüsn-ü hat, keçe aksesuarları, ebru, özel gün ve nikah şekeri yapımı, 4-6 yaş çocuk eğitimi ve çocuk etkinlikleri, takı tasarımı, butik çikolata, pastacı çırağı, resim, müzik ve gösteri sanatları, Kur'anı Kerim okuma, Osmanlıca, Arapça ve İngilizce gibi 120 farklı branşta kayıt alındığı aktarıldı.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na uygun olarak hazırlanan müfredata göre eğitim alan ev hanımları, emekliler, gençler ve her yaştan insanların, bu kurslar sayesinde değişik mesleki beceriler kazandığı, kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere yine bakanlık onaylı bitirme sertifikası verildiği kaydedildi.

Geçen dönem ücretsiz açılan kurslara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekilen açıklamada, 46 farklı branşta açılan kurslarda 262 grupta yer alan 6 bin 320 kursiyere eğitim verildiği ifade edildi.