TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni (EBYS) kullanacaklarını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, proje sayesinde belediyenin tüm yazışmalarının elektronik sistem üzerinden yapılacağını belirtti.

Sistemin iki ay içinde kullanılabilir hale getirileceğini ifade eden Genç, "Sistem ile kurumsal arşiv yazışmalar artık elektronik ortama taşınacak ve kağıt israfının önüne geçilecek. Ortahisar, Türkiye'de tüm dokümanların birlikte yönetildiği ilk belediye unvanına sahip olacak. Daha önce de vatandaşlarımızın belediyemizle ilgili bütün işlemlerini elektronik ortamda gerçekleştirmesi için TAKBİS ve mobil belediyecilik uygulamalarını devreye sokmuştuk. Böylece vatandaşlarımız belediyeye gelmeden işlemlerini elektronik ortamda yapabiliyordu." değerlendirmesini yaptı.

Çalışma sonucunda 1868 yılından bugüne kadar olan arşivdeki 5 milyon belgenin tek tek taranacağını ve dijital arşivde depolanacağını kaydeden Genç, 2017 yılı itibariyle vatandaşların "e-belediye" ve "e-devlet" sayesinde online olarak işlemlerini yapabileceklerini de vurguladı.