TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi, yaz aylarında ara cadde, sokak ve meydanlarda peyzaj çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ortahisar Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklama, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, peyzaj çalışmaları kapsamında çiçek, bitki ve fidan dikimiyle budama, ilaçlama, çim biçme, sulama ve yabancı otların temizlenmesi çalışmalarını birlikte yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in şu ifadelerine yer verildi:

"Yeşillere bürünmüş bir Ortahisar'ı meydana getirmek için belediyenin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Yaz aylarında artan turist yoğunluğuna karşı, şehrin güzel görünümü de önem arz ediyor. Yaptığımız peyzaj çalışmalarıyla Ortahisar'ı turizm açısından da cazip hale getireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz ana caddelerde çok güzel peyzaj çalışmaları yapıyor. Biz de buna uygun refüjlerde, yol kenarlarında, spor alanlarında, park ve bahçelerde peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız sonunda daha yeşil, her yönüyle daha yaşanabilir, daha ferah bir Ortahisar ortaya çıkacaktır. Trabzon'a yakışır daha yeşil bir Ortahisar'ı inşa edeceğiz."