TRABZON (AA) - Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 163 aileye, kişi bazında ise 239 kişiye evde bakım hizmetleri verdiklerini bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin evde bakım hizmeti ekiplerinin, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların imdadına yetiştiğini belirtti.

Evde bakım hizmetlerinden yararlananların sayısının her geçen gün arttığını aktaran Genç, şöyle devam etti:

"Ortahisar Belediyesi, evde bakım hizmetleri kapsamında 163 aileye, kişi bazında ise 239 vatandaşa evde bakım hizmetleri vererek, bakıma muhtaç insanlara şefkat elini uzatıyor. Yaşlılarımıza ve hastalarımıza sahip çıkmak, onların bakımını üstlenmek, bizim boynumuzun borcudur. Dinimizin ve kültürümüzün bize yüklemiş olduğu böyle bir sorumluluğumuz var. Hepimiz bir gün yaşlanıp, bakıma muhtaç hale geleceğiz. O nedenle yaşlılarımızı asla yalnız bırakmamalıyız."

Belediyenin yaşlı ve hastalara hizmet etme noktasında imkanları zorladığını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Görevli personelimiz evi baştan aşağıya kontrol ederek arızalı ve kullanılamayan yerleri de elden geçirerek hazır hale getiriyor. Ev temizliklerini yapıyor. Yaşlı ve yalnız yaşayan hastalarımızın talep etmesi durumunda görevli personel ailelerin istediği yemekleri yapıyor ve ayrıca kişisel temizliklerine yardımcı olarak bütün ihtiyaçlarını yerine getiriyor. Boya, badana ihtiyacı olan evler de boyanarak temizleniyor. Aileler bu durumdan son derece memnun kalıyor ve her zaman bize müteşekkir olduklarını dile getiriyor."