TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi, İlçe Müftülüğü işbirliğiyle camilere atık pil kutuları yerleştirmeye başladı.

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Gelir, yaptığı yazılı açıklamada, çevreyi temiz tutmak için daha önce eczanelere, okullara, büyük sitelere atık pil kutuları yerleştirdiklerini ifade etti.

İlçe genelinde atık piller konusunda 7'den 70'e toplumun bütün kesimlerinde farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedeflediklerini aktaran Gelir, şunları kaydetti:

"Yaz aylarında çocuklarımız, camilerdeki Kur'an kurslarına katılıyor. Diğer yandan da cami cemaatimize yönelik böyle bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Tek derdimiz ilçemizi daha temiz hale getirmek ve bu yönde vatandaşlarımızda bilinç düzeyi oluşturmak. Temiz çevre herkesi ilgilendiren bir konu. Dinimiz de temizliğe çok önem veriyor. Hazreti Peygamber bir hadisinde 'Temizlik imandandır' diyor. Böyle bir dinin mensupları olarak sadece belediyemize değil, bütün vatandaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Atık pil ve yağların dışında çekirdek kabuklarından tutun da sigara izmariti ve ambalaj atıklarına kadar hiçbir kirletici maddeyi yerlere atmamalıyız. Sadece belediye olarak bu işin üstesinden gelemeyiz. Herkes bu konuda kendini sorumlu hissetmeli."

Öte yandan, Ortahisar ilçesinde 230 camiye atık pil kutusu yerleştirileceği, bunlardan yaklaşık 70'ine kutuların yerleştirildiği bildirildi.