TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesinin ihtiyaç sahibi aileler için hizmete soktuğu giysi merkezinde, Ramazan Bayramı öncesi yardımlara devam ediliyor.

Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışı gereği geçen yıl Kaymaklı Mahallesi'nde açtıkları giysi merkeziyle savaş ve diğer sebepler dolayısıyla Afganistan, Irak ve Suriye'den Trabzon'a gelen sığınmacılar ile ihtiyaç sahibi ailelere periyodik olarak giysi yardımında bulunduklarını ifade etti.

Giysi merkezinde, mağazalardan alınan yeni giysilerin yanında hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan giysilerin de görevli personel tarafından yıkanıp ütülendikten sonra ihtiyaç sahibi ailelere verildiğini aktaran Başkan Genç, şunları kaydetti:

"Dinimiz ve medeniyetimizin gereği olarak, tarih boyunca din ve inanç ayrımı gözetmeden fakirin fukaranın yardımına koşan bir milletiz. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak yardıma muhtaç ailelere ve insanlara imkanlarımız ölçüsünde her türlü yardımda bulunmayı kendimize görev addediyoruz. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yaptık. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahibi ailelerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz."