TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi, evde bakım hizmetlerinden yararlanan ve ramazanda oruç tutmak isteyen vatandaşlara iftar ve sahur yemeği veriyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, evde bakım hizmeti alan vatandaşların ramazan ayında oruç tutabilmelerine yardımcı olabilmek adına bu hizmeti yaptıklarını belirtti.

Evde bakım hizmeti alan vatandaşların evine ramazan boyunca iftar ve sahur yemeği ulaştırmaya karar verdiklerini belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bazı ailelerin yemekleri, personelimiz tarafından evlerinde yapılıyor. Yaşlılarımızın ve bakıma muhtaç ailelerimizin oruç ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olacağız. Ramazan ayının ruhuna uygun olarak yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileyerek hastalarımızı, yaşlılarımızı ve engelli vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Evlerinin temizliğini, yemeklerini, kişisel bakımlarını yaparak diğer isteklerini karşılamaya gayret ediyoruz. Onların bakımını üstlenmek, boynumuzun borcudur. Onlara hizmet ederek hem gönüllerini hem de hayır dualarını alıyoruz."