İstanbul-İzmir Otoyolunun en önemli ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü, sürücülerin yanı sıra vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Köprüye akın eden vatandaşlar, selfie çekmeyi ihmal etmiyor.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü, bugün adeta sürücülerin akınına uğradı. Bayram sonuna kadar ücretsiz geçilecek Osmangazi Köprüsünü kullanan sürücüler büyük gurur yaşadı. Köprü üzerinde otomobil yoğunluğu yaşanırken, çevre illerde oturan vatandaşlarda köprüyü yakından görebilmek için akın ettiler. Bursa, Yalova, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli gibi illerden gelen aileler, köprü üzerinde bol bol fotoğraf çekti. Tarihi ana tanıklık eden vatandaşların heyecanı yüzlerinden okundu.
Bugün itibariyle başlayan bayram tatili sebebiyle tatile çıkan vatandaşların köprüde yoğunluk oluşturmaya başladığı gözlendi. Kocaeli ve Yalova emniyetine bağlı polis ekipleri de köprü giriş ve çıkışlarında tedbir aldı.
Köprüde selfie çeken vatandaşlar ise, “Milli gururumuz. Sadece köprüyü görmek ve fotoğraf çekmek için geldik. Çok güzel bir eser olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dediler.
(İHA)