Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Osmanlı şehzadelerinden Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin, son yolculuğuna uğurlandı. Şehzade annesinin cenaze törenine siyaset ve sanat dünyasından isimler katıldı.
Bakırköy’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, hayattaki Osmanlı şehzadelerinden Cengiz Osmanoğlu’nun annesi Emine Perizat Perin için Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, oyuncu Hülya Koçyiğit ve aile yakınları katıldı. Cenaze töreninde taziyeleri Şehzade Cengiz Osmanoğlu ve Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu kabul etti.
Annesinin çok iyi bir insan olduğunu belirten Cengiz Osmanoğlu, “Annem çok güzel bir hayat yaşadı. 97 yaşında vefat etti. Türkiye’nin yakın geçmişiyle çok yakından ilgilenirdi” dedi.

“VAHDETTİN HAN’IN MEZARINI BURAYA GETİRMEK İSTİYORUZ”
Osmanoğlu Ailesi’nden birini daha kaybettiklerini söyleyen Abdulhamid Kayıhan Osmanoğlu ise, “Emine Perizat Perin Sultan Reşad’ın yeğeni oluyordu. Biz genelde cenazelerde bir araya geliyoruz. Biz isteriz ki bütün aile burada olsun. Yaşlı olduğu için vefat etti. Birçok aile üyesi buraya gelmek istiyor. Vahdettin Han’ın mezarlığı Şam’da bulunuyor. Onu da buraya getirmek istiyoruz” diye konuştu.
Cenazeye katılan MHP Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ise, “Çok yakından tanırdım. Çok muhterem bir hanımefendiydi. Bizim geleneklerimizi yaşatan, kültürümüzü en iyi bilenlerden birisiydi. Allah gani gani rahmet etsin” şeklinde konuştu.
Cenaze namazının kılınmasını ardından Emine Perizat Perin için dua edildi ve helallik alındı. Omuzlara alınan Emine Perizat Perin’nin tabutu daha sonra cenaze arabasına konuldu. Emine Perizat Perin’in cenazesi öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.
(İHA)