ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, fındık fiyatlarına ilişkin "Önümüzdeki günlerde yeni sezon fiyatı ortaya çıkar. Zamanı geldiği zaman herkesin fındık fiyatının ne olacağını görecektir. Herkesten biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz." dedi.

OTSO Fındık Komitesi Başkanı Enginyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde fındık fiyatların ilişkin çeşitli kurumlardan fiyat açıklaması yapıldığını belirterek, "Açıklanan fiyata üreticilerimiz itibar etmesin. Yeni sezonla ilgili henüz fiyat oluşmamıştır." diye konuştu.

Özellikle ziraat odalarının temsilcileri tarafından fiyat açıklamalarının yapıldığını ileri süren Enginyurt, "Bu kurumun görevi fiyat açıklamak değil üreticiyi hasatla ilgili bilgilendirmektir. Kendilerine çağrımız fiyat açıklamalarından vazgeçip üreticinin yararına olacak açıklamalar yapmaları yöndedir." şeklinde konuştu.

Açıklanan fiyatların yerli yersiz açıklandığına dikkat çeken Enginyurt, "Daha önceki yıllarda da bu kurumlar tarafından üreticilere yapılan çağrılar birçok çiftçimizi mağdur etmiştir. Yine aynı yanlışın yapıldığını gözlemliyoruz. Bu kurumlara sesleniyoruz, açıkladıkları fiyattan ya fındığı alacakları ya da aldıracaklar." ifadesini kullandı.

Tüccar ve manavların temsilcileri olarak yapılan fiyat açıklamalarını kabul etmediklerinin altını çizen Enginyurt, "Önümüzdeki günlerde yeni sezon fiyatı ortaya çıkar. Zamanı geldiği zaman herkesin fındık fiyatının ne olacağını görecektir. Herkesten biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, fındık fiyatını açıklamak ziraat odalarının görevi değil borsaların görevidir." değerlendirmesinde bulundu.

Enginyurt, 10 Ağustos'tan sonra yeni sezon ürünlerinin pazara inmeye başlayacağını, üreticilerin fındıklarını yeterince kuruttuktan sonra pazara indirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.