DÜZCE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Türk bayrağı ile süslediği oyuncak kamyonuyla "demokrasi nöbeti"ne katıldığı sırada çekildiği fotoğrafının sosyal medyada yayılmasıyla ünlenen 4 yaşındaki Utku Enes Mandıralı'ya, oyuncak kamyon hediye edildi.

Babası Murat (28) ve annesi Asiye Mandıralı (28) ile Anıtpark Meydanı'nda demokrasi nöbetine katılan Utku Enes'e, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Baba Murat Mandıralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Utku Enes'in cumartesi akşamı kendisiyle demokrasi nöbeti tutmak üzere sokaklara çıkmak istediğini söyledi.

İstanbul Caddesi üzerinde oğluyla yürüdüğü sırada bir kırtasiyeye girerek aldığı oyuncak kamyonu Türk bayrağı ve iple hazırladığını anlatan Mandıralı, "Oğlumla konvoya katıldık. Aradan biraz zaman geçti. Fabrikada çalıştığım sırada iş arkadaşlarım oğlumun fotoğrafının sosyal medyada yayıldığını gösterdi." diye konuştu.

Anne Asiye Mandıralı ise oğlunun kendisiyle birlikte nöbet tuttuğunu belirterek, "Çocuk bile huzursuz oldu, olanların farkında. 'Anne neden savaşıyorlar' dedi. 'Oğlum ülkemiz için gidiyoruz meydanlara' dedik. Babasıyla da o yüzden geldi." dedi.

Utku Enesin fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaşan Sibel Pehlivan (27) ise eşiyle yolda yürüdüğü sırada elinde bayrağı ile Utku Enes'i gördüğünü aktardı.

Bir çocuğun elinde bayrakla yürümesinin çok duygusal bir şey olduğunu dile getiren Pehlivan, "Özellikle bu zor günlerde bunu görünce, arkadan gelen neslin umut verici olduğunu hissettim. Duygulandım ve tüm Türkiye bizimle birlikte duygulandı. Çok mutlu oldum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Caddesi'ndeki araç konvoyuna Türk bayrağı ile süslenmiş oyuncak kamyonuyla katılan Utku Enes'e, Düzce Genç Eller Derneği üyeleri tarafından oyuncak kamyon hediye edildi.